FÓRUM: čistota vo vašom vzťahu

Written by Púť zaľúbených 2008 on 5:34

1. Ako sa poradíte s čistotou vo vašom vzťahu? Dá sa to zvládnuť? Má to zmysel?

Súťažná kniha:
Christhoper West: Radostná zvesť o manželstve a sexe

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book
  1. 4 komentárov: Responses to “ FÓRUM: čistota vo vašom vzťahu ”

  2. By Unknown on 4. februára 2008 o 9:56

    Hmm čistota... To by bol ideál. Nie je to také jednoduché, ale zatiaľ to celkom zvládame (to však neznamená, že tu nie je pokušenie). Intímny život patrí do manželstva, keď sa začne žiť sexuálne, vzťah akosi stráca to pravé čaro a nastupuje egoizmus a konzum. Môj priateľ mi na začiatku nášho chodenia povedal, že to telesné len rozbíja zdravý vzťah (alebo nejak tak podobne to bolo :). Ja hoci ho nekonečne (tak ako len môžem) ľúbim, nevyspala by som sa s ním, lebo neviem či mu budem patriť (Božie cesty sú nevyspytateľné) a svoje panenstvo si chcem uchrániť do svadby, aby bolo darom pre môjho manžela. Určite sa oplatí vydržať (hoci neviem ako skončíme my dvaja). Manželstvo máme ešte v nedohľadne, obaja sme ešte mladí, tak nech by sa nám podarilo uchrániť si čistotu (nech nám v tom pomáha Božia milosť).

  3. By Alla on 5. februára 2008 o 4:09

    Aký to je čistý vzťah? Čo si ešte môžeme a čo už nie dovoliť? Kde sú tie hranice? Tieto otázky nás zo začiatku často trápili, a často sme ich riešili a kde tu aj riešime. To, že žiť čisto vo vzťahu, alebo mimo je to najsprávnejšie, môžeme často čítať, počúvať všade naokolo. Teda len v tom prípade, ak čítame a počúvame tie pravé veci . Ale skutočne tak žiť nie je až také jednoduché ako sa o tom hovorí (mnohí mi dajú iste za pravdu), ale dá sa to zvládnuť. A vraj to má aj zmysel :) ale nie.. jasné že to má zmysel, o tom sa tiež už veľa popísalo a nahovorilo ;)veď to všetci vieme.

  4. By janka on 12. februára 2008 o 14:37

    cistota je tazka ale nie nemozna....casto s nou zapasime...rozmyslame co este hej a co je uz moc .....ale verim ze je to ta spravna cesta....obcas sa to moze zdat obmedzujuce ale to vtedy ked nastupuje egoizmus pred naozajsnou darujucou sa laskou....verim ze je Bozia vola prebyvat v cistom vztahu...a tiez je tu pannestvo a sex....nadherne dary ktore nam Boh z lasky daroval a na ich rozbalenie spravne nacasoval....to len my sa obcas spravame ako male deti ked sa nevedia dockat a tak rodicom pred Vianocami prehrabavaju skrine aby objavili darceky....a potom ich otvaraju v nespravnom case...su rovnako krasne ako by boli pod stromcekom ale nemozu sa z nich uplne tesit lebo stale maju prichut niecoho co nemali robit, niecoho tajneho a zakazaneho.....
    ja mam rada darceky ... ale velmi rada si pockam na nase Vianoce lebo viem ze cakat sa oplati....

  5. By Unknown on 15. februára 2008 o 14:17

    myslim si, ze je velmi dolezite rozpravat sa, ako kto veci a gesta vnima. to, co vo mne vyvola uplny vybuch zivvocisnych pudov moze moja krajsia polovicka vnimat ako nieco prirodzene a uplne ciste. preto sa snazime o tychto veciach rozpravat a hladat vzajomnu cestu k tomu aby bol nas vztah cisty ale zaroven nie sterilny. a to je asi tiez dolezite. ved destilovana voda je tiez dokonale sterilna, ale nie je pitna.


Zbalené zaZIPované prednášky z Púte zaľúbených (263 MB) nájdete tu:

http://www.subory.sk/download/140912/Prednasky.z.Pute.zalubenych.zip.

Pre Váš veľký záujem sme ich opäť natiahli na web. Ostáva Vám posledných 70 dní, aby ste ich stiahli.

FOTOGALÉRIA

Prezraď svoj názor...

...povedz nám, čo sa ti páčilo, z čoho si radosť nemal


PREDNÁŠKY: akí boli prednášajúci? ako sa ti páčili témy? Návštěvní kniha KONCERTY: Páčili sa ti? Aké kapely by si privítal o rok? Návštěvní kniha ORGANIZÁCIA: Čo sa ti páčilo? Čo sa nám nepodarilo? Ako sa ti páči myšlienka púte? Návštěvní kniha INÉ : Všetko, čo sa nikde nezmestilo Návštěvní kniha